

Nova planta de desionització per aprofitar la fructosa natural
Indulleida invertirà, durant aquest exercici 2005/2006, més de 2,5 milions d’euros en la implantació d’una nova línia de desionització per l’aprofitament del sucre de la fruita, un nou sistema de càrrega asèptica de cisternes i la creació d’una nova àrea logística.
Pel que fa a la planta d’ionització, Indulleida vol aprofitar la demanda de sucres naturals com la fructosa envers d’altres edulcorants de síntesi que afavoreixen l’obesitat. Així la companyia lleidatana manté l’aposta per nous productes de valor afegit que permetin un millor posicionament en un mercat cada vegada més competitu, sobretot en productes bàsics com el concentrat. En aquesta línia la direcció d’Indulleida ha destacat que els concentrats bàsics no superen el 24% de la producció que ja té més d’un 75% de productes de major valor afegit.
D’altra banda, amb la inversió en una nova zona de càrrega asèptica de cisternes i la creació d’una nova àrea logística en la zona industrial de l’empresa, es manté una tendència d’inversions que constaten la bona situació de la indústria.
Indulleida també ha anunciat nous acords de subministraments a llarg termini amb altres productors de fruites i hortalisses com Nulesport, principal productor cooperatiu de clementines de Castelló.
Tot això s’ha fet públic el dia en què la Junta General d’Accionistes, amb una participació massiva (92 %), ha aprovat l’informe de gestió, els comptes i el repartiment de dividends amb un 64, 72% d’accions a favor, un 25,35% en contra i un 1,69% d’abstenció.
Cal destacar que a l’inici de la sessió el president de la companyia, Josep Maria Vendrell, ha ofert a la Junta la seva disposició a mediar perquè es produeixin les negociacions necessàries i finalitzin els problemes entre accionistes.
Indulleida ha tancat l’exercici 2004/2005 consolidant-se entre els deu principals tranformadors de fruita d’Europa després d’haver processat més de 160 milions de quilos de fruites i hortalisses. Així mateix, l’empresa lleidatana tanca uns comptes amb un cash flow (benefici més amortitzacions) superior a 4 milions d’euros, segons contempla l’informe de gestió que el Consell d’Administració ha aprovat en la Junta General d’Accionistes d’avui dijous 29 de desembre.
La direcció destaca al seu informe de gestió l’increment significatiu en la transformació de maduixa, most de raïm i mandarines que, juntament amb les fruites tradicionals (poma, pera, préssec, nectarina, taronja…) i les hortalisses (tomata, pastanaga….) han superant el volum de 160 milions de quilos de producte processat.
Les noves activitats orientades a revaloritzar els subproductes de la mà de projectes de recerca i desenvolupament (R+D), així com l’increment del volum de comercialització en blendings i compotes de fruita han estat els altres aspectes assenyalats a l’informe.
Les exportacions de la companyia als països de l’Europa de l’est segueixen creixent, i les primeres incursions als mercats del Magreb, Aràbia Saudí i Israel han fet que els productes d’Indulleida es comercialitzin en 24 països diferents arreu del món.
Les inversions efectuades per la indústria lleidatana durant l’exercici han superat el tres milions d’euros amb dos objectius fonamentals: el reforç de diferents línies de transformat de fruita i la construcció d’un nou celler asèptic refrigerat que ha facilitat l’ampliació d’emmagatzematge fins a superar els 32 milions de litres de capacitat i l’inici de l’urbanització d’una nova àrea de creixement industrial de 170.000 metres quadrats.
En aquesta línia d’augmentar la producció i l’activitat d’Indulleida, l’entitat ha adquirit la maquinària de Cofrugi i ha establert convenis de col·laboració amb les principals empreses productores de Girona perquè processin la seva fruita a l’empresa lleidatana.
A més, s’han tancat acords a llarg termini amb les cooperatives de segon grau productores de raïm CEVIPE, de Vilafranca del Penedès, i Unió Agrària de Reus, així com amb Segura Viudas del Grup Freixenet, convenis que consoliden el posicionament d’Indulleida al mercat del most.
També s’han signat acords de subministrament a llarg termini amb cooperatives productores de maduixa a Huelva, a fi de consolidar un més ampli ventall d’activitats de la societat.